Valorificare deseuri

Firma detine toate autorizatiile necesare desfasurarii activitatii de colectare si valorificare a deseurilor neferoase cat si a metalelor pretioase (platina, aur, argint, etc).

Deseurile feroase si neferoase sunt valorificate fiind reintroduse in circuitul industrial sau sunt supuse reprelucrarii.

In general, procesul de reciclare si refolosire a deseurilor consuma cu 40-70% mai putina energie decat producerea initiala a acelui obiect.

Anumiti compusi se recicleaza in proportii foarte mari.

 • De exemplu,  aluminiul se recicleaza in proportie de 90%. Acesta este un compus care poate fi reciclat la nesfarsit fara a pierde din cantitate, dozele de aluminiu fii cele mai reciclate obiecte.
  Procesul de reciclare al aluminiului economiseste cu 90% mai multa energie decat productia initiala, din materii prime.
 • Plasticul este considerat cel mai greu reciclabil, afecteaza cel mai tare mediul inconjurator si consuma o cantitate impresionanta de petrol pentru producere. Doar 5 % din cantitatea de deseuri de plastic se pot recicla eficient iar 40 % ajung in mod inevitabil la groapa de gunoi.
 • Sticla, desi se descompune cel mai greu in mediul natural  (intr-un milion de ani) este un deseu 100% reciclabil.De asemenea , costurile de reciclare sunt mai mici decat cele pentru productia sticlei din materii prime.
  Sticla poate trece la nesfarsit prin procesul de reciclare fara a pierde din puritate sau din cantitate. In prezent un produs din sticla este format , in proportie de 70% din sticla reciclata. 
 • Hartia si cartonul – fibra noua de celuloza utilizeaza cu 40 % mai multa energie pentru a fi produsa,  decat hartia reciclata, motiv pentru care hartia este si ea un produs reciclabil preferat. Si pentru ca procesul de reciclare al hartiei produce cu 70 % mai putina poluare. Reducand cantitatea de hartie care ajunge la gropile de gunoi , reducem si incalzirea globala, intrucat , desi hartia se decompune in 5 ani, elibereaza in atmosfera un compus, metanul, un gaz cu efect de sera, de 21 de ori mai perculos decat dioxidul de carbon.
 • Lemn. Desi in prezent in Romania nu exista  o infrastructura pentru colectarea deseurilor de lemn societatea Casteco Invest va pune la dispozitie acest serviciu de colectare.Valorificarea deseurilor de lemn ar putea fi o alternativa sanatoasa la exploatarea forestiera. Desi in procesul de reciclare,  fibra isi pierde unele dintre proprietati, un produs rezultat din reciclarea  lemnului este biodisel, a alta alternativa energetica viabila.

CONTACTEAZĂ-NE:

  Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.